Vinkenstraat 6

Herman van der Kooij en Bert Leeuwe
ingang tuin via achterom naast Leeuwerikstraat 2

Romantische tuin op het zuidoosten met een kleine vijver, prieel en  kamperfoelieboog. Het prieel is begroeid met de roos New Dawn. Op de plek van de vroegere zandbak hebben we een vijver gemaakt waarin hopelijk in juni de Japanse waterlelie bloeit. De vijver biedt een huis aan kikkers, padden, salamanders en vele insecten. ’s Zomers zijn er ook veel libellen.

De tuin is omsloten door twee schuttingen. De ene schutting is begroeid met klimmende hortensia; de andere schutting is recent gezet en beplant met de Toscaanse jasmijn. Door te werken met coulissen is de tuin niet in één keer helemaal te zien. In de tuin groeien voornamelijk hortensia’s, varens en ooievaarsbek.
Potten met eenjarigen zorgen voor kleur.

Een grote berk achter in de tuin zorgt voor reliëf en schaduw. Bij de serre staat een hoge conifeer, een chamaecyparis obtusa wisselii. Toen wij het huis kochten in 1989 was deze een paar meter hoog. Hij schijnt vrij zeldzaam te zijn en na een snoeibeurt door bomenman Van der Valk en mest die via geboorde gaten in de grond is gestopt, doet hij het weer goed. Verder staan er nog een goudiep en een malus. De tuin is elk jaar anders. We laten groeien wat er opkomt. Planten die wij er in willen hebben verdwijnen vaak weer.

Voor dorstige tuinminnenden wordt thee of limonade geschonken.