Vinkenstraat 8

Hettie Staats en Gosse Jensma

In onze  voortuin met de zes mozaïeken palen voor de deur staan twee 80 jaar oude beuken, die waarschijnlijk zijn geplant vlak na WO2.
Via de poort naast het huis komt u bij onze tuin en het terras. In de twintig jaar dat we hier wonen, hebben we weinig essentiële delen van de tuin veranderd. Onze trots is de vijgenboom, die jaarlijks wisselend  20 tot 100 vruchten geeft in het najaar. Daarnaast heeft de boom een fantastisch mooi groen bladerdak.

Aangezien de tuin vrij groot is voor een stadstuin (200m2) zijn er verschillende “afdelingen”  aangebracht: het terras, het blauwe terras, het kiezelstrand en de twee kleine vijvers. Zoals u zult zien, houden we van kleur in de tuin.

De planten zijn zeer gevarieerd. Een klein onderzoekje geeft de volgende resultaten: een Japanse sierkers, een wilde hyacint, Spaanse hyacint, tuinhibiscus. Verschillende varens: een tongvaren, mannetjesvaren, stijve naaldvaren, struisvaren, wijfjesvaren. Wilde akelei bloeit er volop in allerlei kleuren, naast een brem en een zachte acanthus, een vlinderstruik ontbreekt ook niet (al zien we de vlinders te weinig).  Verder twee fruitbomen, een zoete kers en een appelboom en een pontische rododendron.

Mocht het u duizelen, dan leest u de kaartjes aan de planten. Tevens zullen we u via de app MerlinBirdID de verschillende vogels laten horen die in en rond de tuin vertoeven.