Fietspad “de trambaan” op de schop

Fietspad Trambaan

Vanaf 28 april 2021 wordt er bijna een heel jaar gewerkt aan het fietspad “de trambaan” .
Meer informatie hierover is te vinden op deze pagina over het Bio Science Park

In een app voor smartphones kunt U het project volgen:
Voor Android :  BAM Infra Projecten   Voor Apple : BAM infra projecten

Op dit moment is het volgende te lezen bij BAM:

Fietspad Sylviusweg-Trambaan

Vanaf 28 april gaat de spreekwoordelijke ‘schop in de grond’. We verwijderen het fietspad op de Sylviusweg en de Trambaan (deel van de Zernikendreef). Om te beginnen verleggen de nutsbedrijven hun kabels en leidingen in het gebied. 
BAM treft ondertussen de voorbereidingen om het gebied opnieuw in te richten. Zo zijn er bijvoorbeeld zeldzame ‘waterslakken’ die we opvangen en beschermen. Dit gebeurt onder begeleiding van een ecoloog. Ook wordt de fietsbrug naast het gebouw van TNO weggehaald. Hier dempen we een stuk van de sloot voor het verleggen van de weg. Wanneer dit is gebeurt plaatsen we damwanden en een nieuwe duikerconstructie. Vanaf begin juni beginnen de werkzaamheden voor rioolvervanging en het terug aanbrengen van de wegverharding.
 
Verkeer
De werkzaamheden zijn op het fietspad. Fietsers volgen een omleiding. Er is geen beperking voor auto- en vrachtverkeer met een bestemming in het gebied. Voetgangers kunnen de werkzaamheden passeren. 
 
Omleiding fietsers
Vanaf 28 april is er geen fietsverkeer mogelijk op het fietspad van de Zernikendreef (Trambaan) en de Sylviusweg. De omleiding voor fietsers is aangegeven met gele borden. Bestemmingsverkeer kan via het achterliggend gebied fietsen om het bedrijf, de Hogeschool of faculteiten te bereiken.