De Vogelwijk fleurt op

DIT IS EEN BERICHT VAN DE GEMEENTE LEIDEN, Grace Innemee

Vrijdag 22 maart gingen bewoners van de Vogelwijk met plantjes en schepjes de nieuwe boomspiegels in hun wijk te lijf. Na een lang wijkvernieuwingstraject, dat nog steeds in volle gang is, was het een heugelijk moment dat in een aantal straten al lekker de bloemetjes buitengezet konden worden.

De afgelopen tijd hebben 14 bewoners een boomspiegel geadopteerd, waarmee de teller in de wijk nu in totaal op 27 staat. De nieuwe adoptanten kregen een plantenpakket aangeboden, om hun kersverse boomspiegel   te beplanten. In verschillende straten trokken bewoners meteen de tuinhandschoenen aan om de plantjes te planten. Wethouder Ashley North (Klimaat, Mobiliteit en Financiën) hielp ook een handje.
Samen aan de slag was ter plaatse om plantjes uit te delen en convenanten te tekenen. Groencoach Nick hield spreekuur en kon direct vragen beantwoorden.In de wijk wordt op dit moment hard gewerkt om de riolering te vervangen, de straten op te knappen en de wijk groener te maken.  Meer en grotere boomspiegels maken de straten straks een stuk fleuriger. Er zijn ook nog boomspiegels die nog wachten op een adoptant, geïnteresseerden kunnen mailen naar aandeslag@leiden.nl.

Foto’s: Joke Ouwehand. Klik hier voor een filmpje van Sleutelstad/Unity:
https://groenestad071.nl/message/84396/de-vogelwijk-fleurt-op