MANIFEST Bos van Bosman ‘een brug te ver’

STEUN DE ACTIE  ‘EEN BRUG TE VER’
Nu al meer dan 400 handtekeningen opgehaald. Laatste kans om ook NEE tegen de brug te zeggen. Stuur een mail naar: Joke.ouwehand@casema.nl

Wat is er aan de hand?
De gemeente Leiden wil een vlonderbrug aanleggen van de Wassenaarseweg tot in het Bos van Bosman. Doel is een nieuwe route van de poort in het Schilperoortpark naar het Bos. Op foto de poort gezien vanuit het Schilperoortpark met een doorkijk naar het Bos van Bosman waar de extra toegang met de vlonderbrug moet komen.
Er is een actiegroep gestart onder leiding van Ruud Stam, die de aanleg van de vlonderbrug ongewenst vindt en een verspilling van overheidsgeld.  De actiegroep heeft een MANIFEST opgesteld met daarin de argumenten waarom zij tegen de vlonderbrug is.  Klik hier.
Deze actie wordt gesteund door het Wijkcomité Vogelwijk en de Historische Vereniging Oud Leiden. 

Wat kunnen jullie doen?
Iedereen in de Vogelwijk vindt het Bos van Bosman een belangrijk en uniek stukje groen, dat in stand moet worden gehouden en gekoesterd.  We vragen daarom aan alle wijkbewoners deze actie te steunen door het MANIFEST te ondertekenen. Verder kan iedereen een formeel bezwaar indienen tegen de plannen (zie verderop). 

Waar gaat het over?
Het eilandje waar de vlonderbrug overheen gaat, is al zo’n 100 jaar een onberoerd stukje bos en van grote ecologische betekenis. Dit unieke stukje bos maakt deel uit van het oorspronkelijk plan, dat is aangelegd door de beroemde tuinarchitect Springer.
Behalve gebrek aan onderbouwing, kan de gemeente ook geen gegevens leveren die de bewering staven dat de natuur op het eilandje niet wordt aangetast door de aanleg van de vlonderbrug. Maandag 30 april stond er een interview hierover met Ruud Stam in het Leidsch Dagblad. Klik hier. 

Maak zelf ook officieel bezwaar!
Ruud heeft samen met enkele andere betrokken bewoners een  bezwaarschrift ingediend tegen de plannen van de gemeente Leiden. 
Je kunt ook zelf officieel bezwaar maken. Hoe meer bezwaar er wordt gemaakt vanuit de wijk tegen de plannen, des te beter.  Hoe? Dat is vrij eenvoudig door 1. deze voorbeeldbrief te printen, 2. te ondertekenen en 3.  
op te sturen naar de gemeente Leiden.
SAMEN STAAN WE STERKER EN KUNNEN WE EEN VUIST MAKEN TEGEN DE GEMEENTE LEIDEN!!!

Wat zijn de vervolgstappen?
We gaan na de meivakantie, in de week van 13 mei, alle deuren langs om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen om te voorkomen dat deze brug er komt. We willen daarna dit MANIFEST met alle handtekeningen aanbieden aan wethouder Ashley North.