Aanleg glasvezel

BERICHT VAN DE GEMEENTE LEIDEN
In heel Leiden wordt de komende jaren glasvezel aangelegd. Het projectteam heeft geprobeerd ervoor te zorgen dat de telecombedrijven glasvezel aanleggen voordat de straten open moeten voor de vernieuwing van het riool. Dat is niet in alle straten gelukt. In sommige straten, waar de rioolwerkzaamheden al klaar zijn, wordt op een later moment glasvezel aangelegd.   

Woningeigenaren krijgen mogelijk bericht van Euronet voor de aanleg van glasvezel. Zij voeren de glasvezelwerkzaamheden uit in opdracht van Open Dutch Fiber (ODF). Euronet zal woningeigenaren vragen of zij akkoord zijn met het uitvoeren van de werkzaamheden. Woningeigenaren bepalen zelf of een aansluiting in de woning wenselijk is. Als een aansluiting op eigen terrein niet wenselijk is, zal Euronet de glasvezelkabel alleen aanleggen op gemeentegrond tot aan de erfgrens.  

Voor vragen of meer informatie verwijzen wij u naar www.euronetinfratechniek.nl 
Naar verwachting volgt KPN in 2025 met het aanleggen van glasvezel.

Heb je de Pylon app al geinstalleerd?
De gemeente en de aannemer informeren de bewoners voornamelijk via de Pylon app. Als je op de hoogte wilt blijven van de meest actuele stand van zaken met betrekking tot de planning, wijkontsluitingen, afsluitingen, e.d., dan moet je gebruik maken van deze app. Je kunt de app downloaden via deze QR code.

Of ga met je telefoon naar de Appstore (I-phone) of Google Play Store  (Android). Zoek de Pylon app en klik bij project op ‘Wijkvernieuwing Vogelwijk’. Plaats dit project bij je favorieten door op het * te drukken. Geef bij instellingen toestemming (of niet) om push-berichten te ontvangen.