Sfeerimpressie wijkfeest zaterdag 2 september

Op zaterdag 2 september was het jaarlijkse wijkfeest in de Vogelwijk. Het gevarieerde programma en het mooie weer hebben ervoor gezorgd, dat er nog meer bezoekers waren dan andere jaren. Hoewel het jammer was, dat dit jaar het centrale speelveld niet kon worden gebruikt,  bleek de Lijsterstraat een gouden greep.

Naast alle activiteiten, was er volop gelegenheid om gezellig bij te kletsen en nieuwe contacten te leggen. De gemeente Leiden was aanwezig om de herinrichtings-plannen in de wijk toe te lichten en in een marktkraam van Vogelwijk Energiezuinig konden de wijkbewoners adviezen krijgen van de energiecoaches op het gebied van energie-besparing en verduurzaming van de huizen.

Er was voor iedereen wat te doen: jong en oud, groot en klein. De allerkleinsten konden zich vermaken op een springkussen. Voor de jeugd waren er verschillende sportieve uitdagingen, zoals de traditionele estafetteloop en een schaaktoernooi. Ook waren er diverse creatieve bezigheden, zoals een knutseltafel en schminken. Een groot succes was dit jaar de ‘silent disco’.

Bij de ‘Wie-kent-de-Vogelwijk-quiz’, konden de wijkbewoners hun kennis testen met allerlei vragen over weetjes en feitjes uit het in 2022 uitgegeven wijkboekje: ‘De Vogelwijk 100 jaar, geschiedenis van een Leidse buurt’. Herman van der Kooij kwam als winnaar uit de bus. 

 

Zoals ieder jaar kon iedereen na alle activiteiten genieten van allerlei lekkere gerechten die door de bewoners zelf waren gemaakt.

Klik hier voor een foto-impressie van het wijkfeest.