Wijkfeest 3 september

Zaterdag 3 september hadden we weer een geweldig wijkfeest op het centrale veld. Het was prachtig weer en met ruim 200 bezoekers hadden we een mooie opkomst. 

Er waren allerlei activiteiten voor jong en oud, groot en klein, zoals schminken, de traditionele estafetteloop, schaken en knutselen. De speeltuin had gezorgd voor een groot springkussen voor de kleintjes.
De bewoners van Nieuweroord hadden een eigen kraam, waar zij vertelden over hun duurzame appartementencomplex. Iedereen die dat wilde, kon een kijkje nemen in het gebouw en een appartement bezoeken. De bewoners hebben hun Nieuweroord-lied ten gehore gebracht.

We waren blij met de komst van Yvonne van Delft, wethouder (o.m. energie) en loco-burgemeester, die veel belangstelling toonde voor alle activiteiten en zelf ook actief meedeed. Zij gaf het startsein voor de traditionele estafetteloop.

Er was veel belangstelling voor de kramen van de energiemarkt, waar ook bezoekers uit andere wijken op af zijn gekomen. De energiecoaches en onze nieuwe wijkambassadeur konden veel vragen beantwoorden over energiebesparing en verduurzaming van de huizen. Ze hebben ook afspraken voor energiebezoeken in hun agenda kunnen zetten. De energiekwis voor de jeugd was een groot succes, er waren dan ook mooie prijzen te winnen. Een aantal eigen fantastische ideeën om energie te besparen: langer in bed blijven liggen, korter of om de dag douchen, minder lang achter de computer, het licht uitdoen als je weg gaat. Een compliment voor de kennis van onze jonge bewoners op het gebied van energie! Voor de allerkleinsten was er een grabbelton.
De prijsvraag over het aantal zonnepanelen op de daken in de Vogelwijk is gewonnen door Anneloes uit de Merelstraat. Zij zat het dichtste bij het totale aantal van 1.557 zonnepanelen.
Er zijn ook veel goede ideeën ontvangen in de brievenbus van het duurzame Vogelhuis, dat in de kraam was te bezichtigen. De winnaar wordt binnenkort bekend gemaakt. Houd onze website in de gaten.

Aan het einde van de middag had iedereen inmiddels trek gekregen en kwamen er veel mensen af op de kramen met het lekkere eten, dat door de wijkbewoners zelf was gemaakt. 

Een mooie traditie, die al tientallen jaren bestaat. Tot volgend jaar!

Klik hier of op de foto hieronder voor een foto-impressie van achtereenvolgens: het wijkfeest, de energiemarkt + prijsuitreiking zonnepanelen, de estafette, Nieuweroord.