Vogelwijk helpt vluchtelingen Oekraïne

De gemeente Leiden vangt ongeveer 300 vluchtelingen uit Oekraïne op. Deze vluchtelingen verblijven op opvanglocaties of bij gastgezinnen. Incluzio Leiden is gevraagd door de gemeente om samen met een aantal andere partijen de opvang voor Oekraïense vluchtelingen te organiseren.

De Vogelwijk, de Raadsherenbuurt en het Houtkwartier zijn samen in gesprek gegaan met Incluzio om na te gaan hoe wij kunnen helpen. Op dit moment zijn er 2 locaties waar vluchtelingen op worden gevangen: Alrijne en op de Schipholweg. Hier komen nog 2 locaties bij. Om de vluchtelingen een goede start te geven en zelfredzaam te maken in Leiden, is er de komende tijd ondersteuning nodig. Deze ondersteuning bestaat soms uit ‘handjes’ en soms uit middelen. Je kunt je aanmelden voor een maillijst/appgroep, waar gerichte hulpvragen op uit worden gezet. Voorbeelden van concrete hulpvragen die er nu zijn: iemand die kan helpen met fietsen ophalen en wegbrengen, fietsen, kraampakketten/-middelen, hulp bij de inhuizingen.

Mocht je mee willen helpen, meld je dan aan door te mailen naar vogelwijkhelpt@vogelwijk.nl of een bericht te sturen naar Arnold Oostveen (06-46621743). Zodra er een concrete oproep is van Incluzio, zullen naar de aanmeldingen mailen / appen.

Mocht je meer informatie willen, bel dan naar Arnold Oostveen (06-46621743) of stuur een mailtje naar vogelwijkhelpt@vogelwijk.nl

https://www.incluzioleiden.nl/