MANIFEST Bos van Bosman ‘een brug te ver’

Beste wijkbewoners,  
We hebben 5 1 5  (!!!) handtekeningen en steunbetuigingen opgehaald naar aanleiding van het manifest ‘een brug te ver’. Je kunt dus zeggen dat bijna ieder huishouden in de Vogelwijk tegen de aanleg van de vlonderbrug is. Maar ook van buiten de wijk ontvingen wij diverse steunbetuigingen. Behalve het Wijkcomité Vogelwijk en de Historische Vereniging Oud Leiden, wordt de actie ook gesteund door de Bomenbond Rijnland, KNNV, Leidse regio en het IVN, Leidse regio. Dit is een duidelijk signaal waar de politiek niet omheen kan, zou je zeggen.

HEEL VEEL DANK DAARVOOR namens de actievoerders!!!

Handtekeningen overhandigd aan wethouder Ashley North
Woensdag 19 juni hebben we alle handtekeningen aangeboden aan wethouder Ashley North. Hij heeft aangegeven het onderwerp in te brengen in het college van burgemeester en wethouders en toegezegd dat hij probeert ons nog vóór de zomervakantie hierover uitsluitsel te geven, En nu maar afwachten of al onze inspanningen effect hebben.

Een handtekening zetten is dus niet meer mogelijk, maar ….

Wat kun je nog wel doen? Officieel bezwaar maken!
De gemeente heeft op 24 mei de vergunningaanvraag gepubliceerd. Dat betekent dat iedereen daar een zienswijze/bezwaarschrift tegen kan indienen. De actiegroep heeft dat uiteraard al gedaan:  klik hier. Het eerder ingediende bezwaarschrift van 2 mei blijft onverkort van kracht. Maar het helpt als meer wijkbewoners dat doen. Hoe meer bezwaar er wordt gemaakt tegen de plannen, des te groter is de kans van slagen. 

Hoe? Dat kun je in drie eenvoudige stappen doen:

  1. print deze voorbeeldbrief, waarin je aangeeft dat je de zienswijze/het bezwaarschrift van de actiegroep ondersteunt
  2. zet je handtekening eronder
  3. stuur ‘m op naar de gemeente Leiden

LET OP: doe dit vóór vrijdag 5 juli a.s., want dat is de sluitingstermijn.

Iedereen in de Vogelwijk vindt het Bos van Bosman een belangrijk en uniek stukje groen, dat in stand moet worden gehouden en gekoesterd.

SAMEN STAAN WE STERKER EN KUNNEN WE EEN VUIST MAKEN
TEGEN DEZE PLANNEN VAN DE GEMEENTE LEIDEN!!!