Geen vlonderbrug in het Bos van Bosman

De actiegroep ‘Een brug te ver’ (bestaande uit Ruud Stam, Herman van der Kooij, Cees Meijer en Joke Ouwehandi) is bijzonder verheugd jullie te kunnen melden dat het college van burgemeester en wethouders afziet van het besluit om een vlonderbrug aan te leggen in het Bos van Bosman als verbinding met het Schilperoortpark aan de Wassenaarseweg. Al onze inspanningen zijn dus niet voor niets geweest. We hebben dit alleen voor elkaar kunnen krijgen dankzij de 515 ondertekenaars van het Manifest, de ingediende bezwaarschriften en alle andere steunbetuigingen.
 

HEEL HARTELIJK DANK DAARVOOR!!!


Hieronder een kort citaat uit de wethoudersbrief. De volledige toelichting op het herziene besluit kunt u lezen via deze link naar de wethoudersbrief (de contactgegevens zijn er i.v.m. AVG uitgehaald).

[…} In de afgelopen periode is ons tegelijk gebleken dat er een verschil van inzicht is over de nut en noodzaak en het effect van de brug op de locatie waar deze in het ontwerp is ingetekend, waaronder veel omwonenden van het park. Hoewel we inhoudelijk de brugverbinding als een waardevolle toevoeging zagen en tijdens de participatie hier óók positieve reacties op zijn gekomen, constateer ik met het college dat het draagvlak op dit moment te beperkt is. Dit afwegende tegen de input die is verkregen tijdens het participatietraject heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de brugverbinding nu niet aan te leggen.

We hebben begrepen dat de gemeente alle belanghebbenden hiervan op de hoogte zal stellen.

De lokale media heeft het nieuws al opgepakt. Klik op de link naar Sleutelstad