Jaarlijkse opruimactie Bos van Bosman weer groot succes!

Ook de 48ste editie van de opruimactie in het Bos van Bosman was weer een groot succes. Dit keer gingen zo’n 25 kinderen uit de Leidse Vogelwijk, samen met hun mama’s, papa’s, oma’s en opa’s, aan de slag met de jaarlijkse schoonmaakbeurt van dit prachtige stukje Leids groen. 


De medewerkers van Cluster Groen en Beheer van de gemeente Leiden hielpen enthousiast mee en leverden handschoenen, afvalzakken en grijpers. Ieder kind kreeg een grijper en mocht om de beurt meerijden op de veegwagen.

Er zijn flessen, tegels, papier, plastic, tientallen blikjes, flessendopjes, lege verpakkingen en zelfs een bureaustoel, een computer en een koelkast uit het bos gehaald.

Intussen zorgden verschillende wijkbewoners ervoor dat pannenkoeken werden gebakken die, ook weer traditiegetrouw, na afloop in speeltuin aan de Nachtegaallaan door de harde werkers zijn opgegeten.