Lintje voor twee Vogelwijkers

VAN HARTE GEFELICITEERD Ronald Haverman en Cees Meijer

Wat een actieve mensen hebben wij in onze Vogelwijk! Leuk dat anderen dat waarderen. Voor beiden een koninklijke onderscheiding: zeer verdiend!

Ronald Haverman – Officier in de Orde van Oranje-Nassau
Ronald stond in 2000 aan de basis van de invoering van de succesvolle introductie van de OV-fiets in ons land. Was na 2008 adviseur van de NS en had zitting in het bestuur ‘Stichting Fiets en Openbaar Vervoer’, die toezicht hield op het totale fiets- en stallingsbeleid van NS en ProRail. In 2008 werd hij mededirecteur van MyWheels, een idealistische maatschappelijke onderneming die de exploitatie van deelauto’s verzorgt. Was van 2017 tot 2019 als hoofd Strategie en Government Affairs het gezicht naar buiten van Mobike Nederland.

Cees Meijer – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Cees Meijer secretaris van het Wijkcomité is een echte waterman. Was hoofd van de afdeling Communicatie van het hoogheemraadschap van Rijnland, communicatie-adviseur bij de koepelorganisatie Unie van Waterschappen, twaalf jaar hoofdredacteur van een tijdschrift, was als waterliefhebber 22 jaar actief lid bij Watersportvereniging Aalsmeer en redacteur van het clubblad ‘De Poelpraat’. Al 19 jaar is hij lid van de Redactiecommisie en daarnaast ook Adviseur Communicatie & PR bij Watersport Vereniging Sint-Annaland In Zeeland. Hij is de drijvende kracht achter het Leidse Zeemanskoor Rumor di Mare, waarvan hij sinds 2005 lid en tot recentelijk secretaris was. Medeorganisator van het internationale Sea Folk & Shantyfestival in de Leidse binnenstad. Bij de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) legt hij binnen de Commissie De Stem van Leiden, samen met andere vrijwilligers verhalen vast van oudere Leidenaars die vertellen over hun leven in de vorige eeuw. Cees Meijer is daarnaast secretaris van Stichting Wijkcomité Vogelwijk en communicatie-adviseur van de Stichting Vogelwijk Energiezuinig. Hij is begenadigd publicist.