Reageer vóór 3 mei op plannen herinrichting Vogelwijk

Het Wijkcomité Vogelwijk komt bij elkaar om een strategie te bepalen om de gemeente te bewegen beslissingen te nemen, die op voldoende draagvlak kunnen rekenen binnen onze wijk. Dit naar aanleiding van de digitale bijeenkomsten die recentelijk zijn geweest in het kader van het participatietraject over de herinrichting van de wijk. 
Reageren op de site van DoeMee kan tot en met zondag 2 mei 2021

Begin april is het voorlopig ontwerp voor de herinrichting verschenen. Je kunt dit ontwerp en alle informatie over de participatiebijeenkomsten vinden op de website van de gemeente: Project • Vogelwijk en Raadsherenbuurt: voorlopig ontwerp. Via onderstaande link kun je tot en met 2 mei commentaar op de plannen leveren, vragen stellen en je mening geven. Doe dit vooral, want dit is de manier om nogmaals de stem van de wijk te laten horen over de plannen. 

Op 7 april was er een Webinar, georganiseerd door de gemeente om dit ontwerp toe te lichten: met nadruk op de veranderingen voor de verkeerssituatie. Hier kwamen onverwacht enkele nieuwe zaken naar voren die niet in het voorlopig ontwerp zijn opgenomen en dus momenteel niet op de website zijn opgenomen om te participeren. Als je dus niet toevallig bij het Webinar aanwezig was, kun je van deze zaken niet weten:

  • Het voorstel is om de Nachtegaallaan aan de kruising met de Rijnsburgerweg af te sluiten voor autoverkeer. Op dit moment kun je met de auto op dit punt de wijk nog uit. Als je hier niet tegen protesteert via de DoeMee website dan wordt deze sluiting in het definitieve plan opgenomen en kan dat in de toekomst dus niet meer. Laat vooral weten hoe je erover denkt.
  • Het voorstel is om al het autoverkeer van en naar de wijk vanaf de Rijnsburgerweg via de Lijsterstraat te laten lopen als enige in- en uitgang. Om hier de veiligheid iets te vergroten wordt er een knik in het fietspad aangebracht. Dit is natuurlijk minder veilig dan de huidige uitgang met verkeerslicht bij de Nachtegaallaan. Ook hier geldt, als je hier niets over zegt op de DoeMee website dan gaat dit waarschijnlijk ook daadwerkelijk gebeuren. 
  • Het voorstel is om een aantal straten binnen de wijk eenrichtingsverkeer te maken. Ook hier geldt: geef je mening op de DoeMee website.

Klik op deze link voor alle informatie over het participatieproces en om het voorlopig ontwerp te downloaden.

Klik hier voor bericht Leidsch Dagblad 14 april: “Wijkvereniging doorziet gemeente die van Nachtegaallaan alsnog fietsdomein wil maken. Buurtvereniging roept bewoners op te protesteren tegen het gemeenteplan om de wijkuitgang via de Nachtegaallaan af te sluiten voor auto’s.”

Reageren op de site van DoeMee kan tot en met zondag 2 mei 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *