Verkamering Vogelwijk

Ook in onze wijk zien we dat er steeds meer huizen verkamerd worden of worden opgedeeld in losse wooneenheden. Vaak gaat het hier gewoon om kleinschalige kamerverhuur om een student uit de brand te helpen of om als huishouden wat bij te verdienen, maar soms worden hiervoor huizen opgekocht en verbouwd door professionele verhuurders. Deze bedrijven vragen hoge huurprijzen en zoeken de rand van de wet op, om maar zoveel mogelijk opbrengsten uit hun investering te krijgen. En dat is een heel andere instelling dan die van de meeste bewoners van de wijk, die graag wonen, leven en deel uitmaken van de gemeenschap. Bovendien is het sterk de vraag of het soort huizen in de wijk wel geschikt zijn voor dit doeleinde.  

Op deze site van de gemeente is de hier geldende regelgeving (zoals beleidsregels voor onttrekking) te vinden.
Hier kunnen vergunningsaanvragen bekeken worden. 
En hier kunnen bij de gemeente vragen of klachten ingediend worden als er het vermoeden is dat er geen onttrekkingsvergunning is aangevraagd.
 

Dit probleem speelt niet alleen in de Vogelwijk maar ook in andere wijken. hierover is vanuit een aantal wijkverenigingen een brief naar de gemeente gestuurd met vragen over het beleid, waarop nét voor de zomervakantie een antwoord is gekomen. Dit antwoord is nogal uitgebreid en te groot in in de Praatvogel af te drukken. 
kunt het antwoord hier lezen  .
Een kopie van de beleidsregels staat hier  .
De toelichting op de beleidsregels kunt u hier lezen   .