Openluchttheater Leidse Hout
Programma voor 2019

Met het komen van de zomer, zijn we druk doende om het programma voor 2019 verder vorm te geven. Dit jaar is het ons wederom gelukt om een breed en gevarieerd scala aan voorstellingen te programmeren. Middels subsidies is het gelukt om de hoogte van de entreeprijzen tot een minimum te beperken. Daardoor is het voor velen uiterst toegankelijk om een van de voorstellingen bij te wonen. Voor elk wat wils, van klassiek tot modern, van toneel tot ballet.
De aftrap is op 11 mei. Dan wordt Mary Bey, beter bekend als de zangeres zonder naam, in de schijnwerpers gezet. De voorstelling maakt onderdeel uit van een jaar van aandacht aan deze beroemde Leidse zangeres van het levenslied die ver buiten onze stadsgrenzen in hoog aanzien stond.
18 mei verheugen wij ons op optredens van slagwerkgroep EMM en het blaaskwintet Quintezzenza. Samen met sopraan Adva Tas verzorgen zij een avondvullend (theatraal) programma met licht klassieke muziek gelardeerd met elementen uit de jazz, musical en opera. Kortom een verkwikkende avond.
Menno Schilthuizen heeft het op 1 juni over “Darwin in de stad”. Deze evolutiebioloog heeft in 2018 de Jan Wolkers Prijs gekregen voor zijn boek en zal deze avond het onderwerp verder toelichten. Dit gebeurt overigens afgewisseld met toepasselijke nummers van theatergroep ‘Bende van Oz’. Vorig jaar hebben wij voor het eerst zo’n theatercollege georganiseerd en zijn blij dit wederom te kunnen presenteren.
Diverse koren staan op 15 juni op het podium en verzorgen een gevarieerd en veelzijdige avond. Het Leiderdorps Kamerkoor, PUIC, Kamerkoor Akkoord, het Toonkunstkoor Leiden, Vox Humana en het Wereldkoor Leiden zullen afwisselend het podium betreden en hun beste kunnen tonen. Dit gebeurt tegen het groene decor van het Leidse Hout en de invallende avond. Het wordt een avond om nooit te vergeten.
Op 16 juni is het Openluchttheater Leidse Hout wederom gastheer voor optredens van leerlingen van het Bonaventura College. Zij zullen in het kader van hun eindexamen beoordeeld worden op hun performances en dientengevolge hun uiterste best doen. Dit zullen zeer uiteenlopende presentaties worden. Daarnaast zal Handsome Harry and the Hummingbirds iedereen inspireren met hun bijzondere muziek. Het belooft een mooie middag te worden.
22 juni is vooralsnog een verrassing voor ons. Houd de website in de gaten.
Dit jaar zijn we trots dat wij een culturele avond kunnen verzorgen op 29 juni. We hebben een ontmoeting met de Arabische Cultuur. Goed nabuurschap betekent open staan voor elkaar en elkaar beter leren kennen. Deze avond biedt daar ruimschoots gelegenheid voor. Dans, muziek en lekkernijen uit de Arabische wereld. Gaat u mee op reis?
Ook dit jaar geeft de Academy of Creative and Preforming Arts (ACPA) op 6 juli acte de présence. Studenten van de universiteit Leiden die tevens een opleiding volgen aan het Haags Conservatorium tonen deze avond hun kunsten. Het wordt een verrassende avond met uiteenlopende muzieksoorten die de zomeravond vullen met heerlijke klanken.
13 Juli: “Maak de vloer vrij voor de dansers.” Een heerlijke titel voor deze avondvullende voorstelling. Libertango en Levend Lijf geven samen met Terremoto een optreden waar u wellicht de behoefte krijgt om mee te doen. Tango- en flamencoklanken vullen de avond terwijl de dansers en danseressen ons meenemen in hun beweging.
13 Juli: “Maak de vloer vrij voor de dansers.” Een heerlijke titel voor deze avondvullende voorstelling. Libertango en Levend Lijf geven samen met Terremoto een optreden waarbij u wellicht de behoefte krijgt om mee te doen. Tango- en flamencoklanken vullen de avond terwijl de dansers en danseressen ons meenemen in hun beweging.
Wat is het leven mooi als je ’s avonds onderuit liggend kunt kijken naar een echte film. Welkom op 24 augustus op onze cinema-avond. Vanavond tonen wij ‘La vita è  bella’. Deze wereldberoemde film uit 1997 van Roberto Benigni neemt u mee in de lach en de traan.
31 augustus staat in het teken van onze Leidse gifmengster Goeie Mie. Het verhaal is in een toneelvoorstelling gegoten en toont het leven van Maria Swanenburg. Velen kennen het verhaal, maar nu krijgt u er beeld bij. Speciaal is deze voorstelling voor ons geschreven. Benieuwd? Kom dan zeker langs. U zult niet teleurgesteld naar huis gaan.
8 september is traditioneel het podium voor de kindervoorstelling verzorgd door de Raadsherenbuurt. Meer informatie hierover volgt.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Kijk op www.oltleiden.nl of volg het openluchttheaterleidsehout op Facebook.